Burgare med baconlökringar

Alla som gillar burgare brukar också uppskatta en och annan lökring. Det finns ett bra alternativ som dessutom är lite enklare. Dock är det minst lika onyttigt, men om man vill äta nyttigt är det inte burgare man ska välja ändå… 

De här lökringarna kräver 2 paket bacon och en stor lök. Eventuellt lite krydda, men vi återkommer till det.

Skala löken och skär den sedan i centimetertjocka skivor. Tryck ut ringarna.

Linda varje ring med en skiva bacon.

Grilla sedan indirekt, cirka 15 minuter. Du ser när de är klara, baconet ska se brynt ut. Servera dina lökringar direkt, helst varma.

Vill du variera så kan du krydda med peppar, chilipulver eller någon curryblandning. Var försiktig med färdiga blandningar eftersom de ofta kan innehålla en hel del salt. De här lökringarna har allt salt de behöver i baconet.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Dagens grill: Fyllda paprikor och jalapeño-poppers - Grillbaronen
  2. Test: Chile con Carne - Grillbaronen

Kommentarer är stängda.