Dagens grill: Kamben med bakad potatis och Cole Slaw

Kamben, bakpotatis och cole slaw – en oslagbar kombination. Det är en combo som gör att vem som helst kan börja yla. Vill du också tillaga en enkel grillrätt som får dina gäster att yla av lycka är det bara att följa det här receptet.

Till fyra personer behöver du:

1,2 kg kamben
4 små bakpotatisar eller 2 stora
Vitkål
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl majonnäs
1-2 tsk fransk senap
1 dl creme fraiche
Honung

Gör så här:

Tänd grillen. Under tiden du väntar på att kolen/briketterna ska bli grå gör du cole slaw och förbereder potatis.

Cole Slaw gör du enkelt genom att hyvla av runt 7-8 dl vitkål, finhacka rödlöken och strimla moroten. Bland med majonnäs, creme fraiche, senap och ringa över lite lagom med honung. Salta och peppra. Låt stå kallt under tiden du grillar och fixar bakpotatis.

Bakpotatisen kan du antingen mikra, eller grilla. Mikrar du behöver du cirka 6 minuter per bakpotatis. På grillen tar det cirka en timme för små bakpotatisar att bli klara. Fördelen är att du får en annan yta på skalet och lite annan smak.

Grilla kambenen indirekt. Använd glejs och använd den ordentligt.

Ät, njut och yla!

kamben

 

3 trackbacks/pingbacks

  1. Fredagsgrill och konsten att grilla kamben – Grillbaronen
  2. Grillbaronens Julsnaps – Grillbaronen
  3. Grillbaronens Julsnaps – Carling Creations

Kommentarer är stängda.