Det är såserna som gör det

såser

Nämen hej 👋
Trevligt att träffas.

Registrera dig för att få fantastiskt innehåll i inkorgen, varje fredag lagom till helgens grill.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Även om jag verkligen gillar smaken på rent kött, visserligen med lite salt och peppar, så gillar jag även att ha sås till.

Till dagens grill blev det två såser, en färdig hickory grillsås och en blåmögelostsås.

Blåmögelost-såsen är världens enklaste sås, men den är grymt god och passar väldigt bra till i princip vilket kött som helst. För att själv göra den här såsen behöver du:

2 dl Creme Fraiche, går även fint med lätt creme fraiche.
1 paket blåmögelost, 150 gram – gärna en kraftig sort
Peppar

Lägg blåmögelosten i en stor skål. Mosa och dela med en gaffel. Häll på creme fraichen, rör runt. Peppra efter smak.

Du behöver troligen inte salta, men provsmaka och se. Såsen kan bli lite grå, vill du få ge den lite färg funkar det fint med en gnutta paprikapulver.

Låt stå kallt fram till en 15-20 min innan servering.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*