Temperatur

Här hittar du rekommenderade temperaturer för olika sorters råvaror. Hur du vill ha köttbiten, fisken eller fågeln tillagad är förstås en smaksak, men vissa råvaror kräver att de tillagas well done.

 

Nötkött innertemperatur

Rare = 55 – 60 grader C
Medium = 60-65 grader C
Well done = 65 – 75 grader C

Entrecôte, nötytterfilé och oxfilé bör ligga i den nedre skalan av ovanstående temperaturer, medan fransyska, nötbog och rostbiff bör ligga i den övre. Kalv bör inte tillagas rare och hellre mot den övre delen av skalan.

Vad det gäller fläsk är det bara well done som gäller och då bör du hamna på 70-75, om det inte är fläskkarré då rekommendationen är 80-85 grader.

Kyckling och kalkon gör sig bäst 80-85 grader, men var noga med att allt är tillagat om du tillagar en hel fågel. Klar köttsaft och inga röda/rosa delar.

 

 

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 91 prenumeranter.