Dagens grill blev kyckling och jalapeñopoppers, tillsammans med lite övriga grillade grönsaker. Just jalapeñopoppers är en favorit, som dessutom går att variera. Originalet ska paneras och friteras, men jag kör med en baconlindad variant som passar utmärkt att grilla. Den är superenkel att göra, se recept nedan.
Ingredienser, för 8 st poppers:
- 4 jalapeños (går bra med valfri chilisort och inte minst padrones är ett mildare alternativ)
- Ett paket färskost, gärna med vitlök och örter
- Ett paket bacon
Gör så här:
Dela jalapeñosarna i halvor. Ta bort kärnor och kärnhus. Fyll sedan med färskost. Krydda eventuellt med lite extra peppar och färska örter.
Dela eventuellt baconet i hälften, beror lite på hur mycket bacon du vill ha. Linda runt varje jalapeño och grilla indirekt till dess att baconet är klart.
Ät och känn smakexplosionen.
Gillade du inlägget? Missa inte kommande – skriv upp dig på min e-postlista: