Grillbaronens Bombastiska Bourbon Burgers

En bra burgare består bara av tre saker. Nötkött, salt och peppar. Men en bombastisk burgare behöver en bourbon-glaze. Samt en tjock skiva mozzarella.

Om du också vill uppnå den bombastiska bourbon-himlen behöver du följande för fyra personer: 

600 gram nötkött

Valfri glaze

Bourbon, 6 cl

Bacon

Hamburgerbröd

Lök

Tomat

Ketchup och senap

Salt och peppar

Mozzarella

Gör så här: 

Dela nötköttet i fyra delar. Forma till fyra burgare, pressa köttet så hårt du kan.

Salta och peppra.

Blanda glaze med bourbon och blanda väl.

Tänd grillen.

Förbered lök, tomat och eventuellt en majskolv eller två som tillbehör.

Även en grönsallad fungerar bra som tillbehör. Och/eller en och annan saltgurka.

Grilla burgarna indirekt redan från start.

Använd ordentligt med glaze. Vänd ett par gånger och pensla på mer glaze. Grill inte direkt över glöd, det ger lätt lågor du inte vill hantera.

Grilla baconet och eventuella majskolvar.

När köttet nästan är klart placerar du en tjock skiva mozzarella på varje burgare. Låt smälta ordentligt.

Servera med alla tillbehör och du får följande:

Har du dessutom tur och har någon i din närhet som kan ordna en god paj så har du fulländat din kväll. För vår del blev det Rebeckas Magiska Blåbärspaj:

Som synes är jag något svag för vaniljsås…

2 trackbacks/pingbacks

  1. Skillnaden mellan grill och BBQ - Grillbaronen
  2. Dagens grill: Fyllda paprikor och jalapeño-poppers - Grillbaronen

Kommentarer är stängda.