Dagens grill: Fyllda paprikor och jalapeño-poppers

jalapeño

Dagens grill blev en kombination av BBQ Pit Boys recept på fyllda paprikor och jalapeño-poppers.

Jag bytte ut korvarna i BBQ Pit Boys recept mot bacon, och grillade allt ordentligt innan jag mixade köttfärsröran till paprikorna.

Till de här fantastiskt goda paprikorna serverade jag bakad potatis och jalapeño-poppers. Plus en och annan saltgurka. Resultatet blev fantastiskt bra och det här är definitivt någonting jag ska grilla fler gånger.

Vill du också testa det här receptet så behöver du bara följa receptet nedan.

För fyra personer behöver du:

500 gram nötfärs
4 stora gröna paprikor
1 gul lök, finhackad
1 paket bacon
Krossade tomater, gärna färska
Riven ost, 2-3 dl
Hackad chili, efter smak.
4 bakpotatis
Hela saltgurkor

Gör så här:

Skär ut ett lock ur paprikorna. Rensa dem inuti.
Blanda köttfärsen med löken.
Grilla direkt över glöden med locket stängt. 1-2 minuter ungefär. Du vill inte ha dem helt genomgrillade, men du vill ha röksmaken.
Grilla under tiden baconet på indirekt värme. Baconet ska bli färdigt.
Finhacka baconet och blanda med köttfärsen, de krossade tomaterna, hackad chili (eller chiliflingor) och cirka 1 dl ost.
Fyll paprikorna och placera i en grillpanna om du har. Det går bra att grilla dem utanför så länge de kan stå för sig själva.
Efter 15 minuter strör du mer riven ost över, gärna med lite ströbröd.
Grilla ytterligare 5-10 minuter till dess att osten smält.

Servera med bakpotatis och hela saltgurkor.

Jalapeno poppers

4 jalapenos
Cream Cheese
Riven ost
4 baconskivor

Gör så här:

Dela jalapeñosarna
Blanda cream cheese och riven ost
Fyll jalapenosarna
Linda en halv skiva bacon runt varje halva, fäst eventuellt med tandpetare
Grilla till dess att baconet är klart och osten fått fin färg

Vad du än gör så snåla inte med osten. Både i de fyllda paprikorna och jalapeño-poppers så behövs en hel del ost för att balansera.