Test: AUSSIE Kangarouge Shiraz

Test: AUSSIE Kangarouge Shiraz

OBS – Detta inlägg innehåller information om en alkoholhaltig dryck.

Idag testade jag Aussie Kangarouge Shiraz, ett rödvin från Australien som visade sig vara perfekt för en grill. Tack vare att det är mycket milt fungerar det väldigt bra med starka grillsmaker.

För att utmana detta vin bestämde jag mig för att grilla ett par ordentliga skivor entrecõte, halloumi, jalapeño-poppers och laxpaket. Dessutom ugnsbakade jag sötpotatis med en röra bestående av finhackad rödlök, fetaost och creme fraiche, samt en ordentlig dos franska örter.

Resultatet av dagens grill blev fantastiskt bra. Entrecõten grillades till perfekt medium och som synes var det en rejäl bit. Det tog ett tag att knäcka den, med varje tugga sköljdes ner med Aussie och smakerna fungerade perfekt.

Visserligen är Aussie inget vin som ska ägnas någon större eftertanke. Det är ett enkelt vin som fungerar bäst som sällskapsvin, eller till en rejäl grill som dagens grill.

Betyget blir klart godkänt och tack vare det relativt låga priset (69:-) är det mer än prisvärt. Bara att köpa, starta grillen och grilla just det du vill ha. Även laxpaketen fungerade bra till detta lättdruckna vin.

Betyg: 3/5

Produktinformation
Aussie Kangarouge Shiraz

Artikelnr: 6451
Land: Australien
Pris: 69 kr
Alkoholhalt: 13,5 %
Råvaror: Shiraz

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.