Test: AUSSIE Kangarouge Shiraz

aussie

OBS – Detta inlägg innehåller information om en alkoholhaltig dryck.

Idag testade jag Aussie Kangarouge Shiraz, ett rödvin från Australien som visade sig vara perfekt för en grill. Tack vare att det är mycket milt fungerar det väldigt bra med starka grillsmaker.

För att utmana detta vin bestämde jag mig för att grilla ett par ordentliga skivor entrecõte, halloumi, jalapeño-poppers och laxpaket. Dessutom ugnsbakade jag sötpotatis med en röra bestående av finhackad rödlök, fetaost och creme fraiche, samt en ordentlig dos franska örter.

Resultatet av dagens grill blev fantastiskt bra. Entrecõten grillades till perfekt medium och som synes var det en rejäl bit. Det tog ett tag att knäcka den, med varje tugga sköljdes ner med Aussie och smakerna fungerade perfekt.

Visserligen är Aussie inget vin som ska ägnas någon större eftertanke. Det är ett enkelt vin som fungerar bäst som sällskapsvin, eller till en rejäl grill som dagens grill.

Betyget blir klart godkänt och tack vare det relativt låga priset (69:-) är det mer än prisvärt. Bara att köpa, starta grillen och grilla just det du vill ha. Även laxpaketen fungerade bra till detta lättdruckna vin.

Betyg: 3/5

Produktinformation
Aussie Kangarouge Shiraz

Artikelnr: 6451
Land: Australien
Pris: 69 kr
Alkoholhalt: 13,5 %
Råvaror: Shiraz