Grillad ryggbiff och havskräftor

havskräftor

Om du gillar både rygg och havskräftor, varför inte kombinera dem? Dagens grill blev vitlökspenslade havskräftor och ett par rejäla ryggbiffar, tillsammans med torskrygg i foliepaket. 

Vädret idag var kanske inte det bästa. Mörkt, hällregn och runt 4-5 grader C. Samt en envis vind som piskade mot grillen från syd och från väst. Det gjorde grillandet en aning svårare, men absolut inte omöjligt. 

Ryggbiffen delades i två rejält tjocka skivor, saltades och pepprades, innan den grillades över direkt glöd i två minuter – en minut per skiva. Därefter indirekt tillsammans med foliepaket med torskrygg. Havskräftorna gjorde sällskap efter cirka 20 minuter. 

Resultatet blev makalöst bra. Även ryggbiffarna fick lite vitlök mot slutet och det går inte att ifrågasätta. Smaken är fantastisk och med sällskap av en god grönsallad och lite ugnsbakade, skivade potatisar kan jag inte annat än att gratulera mig själv till en fantastisk måltid. 

Om du ger dig på att grilla i det här vädret ska du förstås också tänka på säkerheten. Vind är inte att leka med och se till att grillen står stadigt, vänd mot vinden (med locket förstås) och att ingenting kan gå snett. Skulle något hända måste du också ha förberett dig genom att ha snabb tillgång till brandsläckare eller mycket vatten. 

2 trackbacks/pingbacks

  1. Grillad älg - Grillbaronen
  2. Test: AUSSIE Kangarouge Shiraz - Grillbaronen

Kommentarer är stängda.