Test av Xanté Sparkling & Pear

Xanté Sparkling & Pear

Det här inlägget innehåller information om alkohol. 

Päronlikören Xanté, som av många också kallas päroncognac, har alltid varit en uppskattad avec bland våra vänner och släkt. Den tydliga smaken av päron har alltid uppskattats. Nu när Xanté gifter sig med ett mousserande vin från italienska Emilia Romagna måste Grillbaronen förstås testa.

Xanté Sparkling & Pear är ett relativt svagt mousserande vin på 10%, vilket ska ses som en fördel. Det passar perfekt som aperitif och det är också så jag testar det idag, innan dagens grill. Drycken är ljusgrön och flaskan är enkel att öppna.

Som tilltugg valde jag enkla, vanliga lantchips utan någon annan smaksättning än salt. De visade sig fungera perfekt. Xanté Sparkling & Pear har en mycket frisk smak och smaken av päron är väldigt framträdande, men ändå inte för söt. Det är inte utan att jag tänker på den gamla hederliga drinken Lennart, men Xanté Sparkling & Pear har lite mer finess.

Om du inte vill dricka den här goda drycken som fördrink kan jag rekommendera att du prövar dricka den till grillad lax.

Även om jag är lite kluven vad det gäller den låga alkoholhalten, jag får nästan känslan av att det här mousserande vinet balanserar på gränsen till cider, blir betyget ändå högt. Xanté Sparkling & Pear får 4 av 5 i betyg, och jag kommer att återkomma till sommaren med ytterligare ett test. Jag är helt säker på att det här mousserande vinet vinner på att drickas under en varm sommarkväll, då med is.

Produktinformation Xanté Sparkling & Pear

Artikelnr: 77569 (länk till Systembolaget)
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 10%