Helgrillad ryggbiff

Helgrillad ryggbiff

Rygg är alltid gott och att grilla en hel bit ryggbiff är ett enkelt sätt att garantera ett bra resultat. Allt du behöver är ett kilo briketter, ett kilo ryggbiff och lite tålamod. 

När du ska grilla ryggbiff behöver du egentligen bara tänka på en sak. Rätt mängd briketter och tålamod. För mycket briketter driver upp temperaturen i grillen och ryggbiffen blir torr och trist – alldeles för fort. Men lagom mängd – något du får testa dig fram till – gör att ryggbiffen blir klar i en långsam takt. Då blir det som bäst.

En hel bit ryggbiff behöver inte mycket mer än en god sås och en grönsallad. För den som vill ha medium gäller en innertemperatur på cirka 60 grader för medium. Låt den inte gå över 60 grader är mitt råd. Förpacka den i så fall i folie och låt den stå, då stiger temperaturen ett par grader och du får en perfekt ryggbiff.

 

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 91 prenumeranter.