Grillbaronens whiskyburgare

Att smaksätta en burgare med whisky är ett säkert sätt att få en burgare som slår allt annat. 

Dagens grill är en högrevsburgare som har smaksatts med en Bowmore Black rock. Om du också vill testa den här burgaren så behöver du för fyra personer:

800 gram högrevsfärs
8 cl whisky
Farinsocker
Hamburgerbröd
Bacon
Ost, gärna riven cheddar

Som tillbehör fungerar det utmärkt bra med en god sallad, gärna med lite getost. Hela saltgurkor är också ett grymt bra tillbehör, precis som portabellosvampar som du hackar lite gul lök och strör över, tillsammans med ett par matskedar olivolja. Burgarna pressar du ihop, antingen för hand eller med en Weber hamburgerpress, och häller sedan whiskyn över innan du strör ett par matskedar farinsocker över.

När du ska grilla burgarna så grilla dem indirekt 15-20 minuter. Samma sak med bacon, svampar och övriga eventuella tillbehör (som en och annan halverad gul lök).

Mot slutet strör du riven ost över burgaren och stänger locket för att låta den smälta klart.