Grillbaronens Julsnaps

Grillbaronens Julsnaps

Visserligen är det i elfte timmen om du vill hinna göra den här innan jul, men det går – om du skyndar dig. Grillbaronens Julsnaps är en enkel snaps med fokus på julens smaker. 

Allt du behöver är:

Valfri spritsort, 50-75 cl
4-5 nejlikor
1 kanelstång
4-5 bitar ingefära (1 cm stora)
1 halv citron
1 msk flytande honung

Gör så här: 

Skala ingefäran och skiva upp centimeterstora bitar. Placera i en tom, väl rengjord flaska tillsammans med nejlikor och kanelstång samt honung. Häll över spriten och förslut flaskan. Låt stå kallt, 2-3 dygn och vänd flaskan minst en gång per dygn. Har du bråttom kan du snabba upp processen genom att vända oftare.

Snapsen börjar bli klar när den har antagit en citrongul ton. Då är det dags att filtrera, genom att skiva en halv citron och placera i ett finmaskigt metallfilter. Häll snapsen långsamt över citronen och pressa lätt mot slutet. Häll tillbaka i flaskan och in i frysen.

En God Jul infinner sig omgående när du prövat snapsen.

God Jul från Grillbaronen!

julsnaps

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.