Påskens bästa grill: Hamburgare med chipotlemayo

Hamburgare är alltid ett säkert kort. De flesta gillar en grillad burgare, med alla tillbehör man kan tänka sig. Vi satsade på en rejäl burgare med chipotlemayo, saltgurka, tomat, lök och givetvis en god cheddar. Resultatet blev helt enkelt fantastiskt: 

chipotleburgare

För att lyckas med en kreation som den här behöver du för fyra personer:

800 gram nötfärs
Rödlök
Tomat
Hamburgerbröd
Majonäs, helst egenskapad
Chipotle
Pommes
Saltgurka
Bacon
Salt, peppar
Cheddarost
Klyftpotatis

Gör så här: 

Pressa fyra stora burgare av nötfärsen. Salta och peppra.
Tänd grillen.
Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in potatisen i ugnen, men glöm inte att salta och peppra.
Mixa chipotle med majonäs.
Grilla burgarna, 30 sekunder över direkt glöd på varje sida, sedan indirekt.
Grilla bacon indirekt.
Grilla brödet, max 5 sekunder per sida
Skiva lök och tomat.
Bygg din burgare med bröd, hamburgare, chipotlemayo, skivad rödlök, bacon och eventuellt lite ketchup.

Servera med klyftpotatis, hel saltgurka och kärlek.

Följ gärna och gilla oss
error0

2 trackbacks / pingbacks

  1. Dagens grill: Rullader med bacon och senap – Grillbaronen
  2. Dagens grill: Rullader med bacon och senap – Carling Creations

Kommentering är avstängd.