Test: Castillo de Gredos Tinto Organic

Det här inlägget innehåller information om alkohol och riktar sig till dig som är 20 år och äldre.

Till dagens grill testar vi Castillo de Gredos Tinto Organic, ett ekologiskt vin från Spaniens största vinhus J. García Carrión.

Dagens grill bestod av tunt skivad ryggbiff i foliepaket med en hel del vitlök, lök, champinjon och tomat. Vitlöken blir fantastiskt bra när den får tillagas långsamt och biffen tog tacksamt upp smaken från både vitlök och peppar.

Castillo de Gredos Tinto Organic kommer i 1-liters Tetrapak och det är en klimatsmart förpackning. Vinet i sig är dessutom ekologiskt och har funnits ett bra tag på den svenska marknaden. Ända sedan 1998 har vi kunnat köpa Castillo de Gredos i Sverige.

Vinet har en väldigt bärig doft och det finns en tydlig doft av körsbär, något jag också märkte av väldigt tydligt i smaken. Körsbär blandas med blåbär och en aning björnbär. Till dagens grill fungerade det väldigt väl och jag blir väldigt överraskad över hur ett vin med ett så tilltalande pris kan smaka så bra. Det är lättdrucket och en varm sommarkväll blir det perfekt till en grill med medelstarka kryddor.

Jag kan även tänka mig att det här vinet passar grymt bra som bas i en Sangria, något jag ska testa nästa gång. Det är inte ett komplext vin, utan precis som dess långa rykte i Sverige levererar det vad du förväntar dig. En smak av Spanien, tillbakalutade dagar och kvällar.

Betyg: 4+

Produktinformation
Castillo de Gredos Tinto Organic, 1-liters Tetra
Artikelnr: 12797
Land: Spanien
Pris: 66 kr
Alkoholhalt: 13%