Visste du det här om Cayenne-peppar?

Visste du det här om Cayenne-peppar?

Cayenne-peppar är en het chilifrukt som innehåller mycket nyttigt, och framför allt har den en hel del A-vitamin. Men visste du att Cayenne-pepparna har en hel del effekter som observerats ha en mängd olika positiva hälsoeffekter. Det är inte samma sak som att det är vetenskapligt dokumenterat, men eftersom Cayenne-peppar är gott och dessutom passar bra till grillat kan det knappats skada att äta – om du nu inte knaprar i dig obscent stora mängder. 

De här effekterna har enligt den här sidan kunnat observeras när någon äter cayenne-peppar:

  • Matsmältningen underlättas
  • Den antibakteriella effekten hos Cayenne-pepparna gör att förkylningar mildras
  • Minskar blodsockerhalten
  • Underlättar viktminskning

Precis som med alla chilifrukter ökar ämnesomsättningen vid förtäring eftersom kroppstemperaturen ökar. Det gör sig inte om några kilon i viktminskning förstås, bara en förskjutning i rätt riktning så att säga.

Men, oavsett hur det är med ovanstående så kommer Grillbaronen att öka mängden Cayenne (och andra chili-sorter). De är ju dessutom grymt enkla att odla.

Följ gärna och gilla oss
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 86 prenumeranter.