10 grillpresenter till grillmästaren

Känner du någon som inte kan få nog av att grilla, som trotsar alla väder och kommer på kreativa saker att slänga på lågorna? Är du rent av den personen själv? Oavsett om du är på jakt efter en present till dig själv eller någon annan, så finns det ett och annat som varje grillmästare skulle älska att ha i sin ägo. 

Här är 10 tips på grillpresenter:

1. Graverad grillväska

grillredskap

För en lyckad grillkväll behöver du en grill, rätt råvaror att lägga över glöden och givetvis de rätta verktygen att använda under tillagningen. Därför är det aldrig fel att ge bort en väska som innehåller högkvalitativa grillredskap. 

Vill du göra presenten extra speciell kan du välja en grillväska med gravyr.

2. Bärbar och snygg grillkorg

grillkorg

Det är lätt att stirra sig blind på köttbitarna som ska placeras på grillen, men alla sanna grillmästare är väl medvetna om att även grönsaker och en hel del annat kan förvandlas till riktiga delikatesser på grillen. För att lyckas med det behöver man en praktisk grillkorg.

En bärbar grillkorg måste givetvis inte användas till grönsaker, den fungerar också utmärkt för sådant som fisk och en hel del köttdelar.

3. Skicka en presentkorg med BBQ-produkter

presentkorg med bbq-produkter

Grillningen kan inte fulländas utan rätt smaksättning och inspiration, vilket gör en delikatesskorg eller presentkorg med bbq-produkter till den optimala gåvan att ge bort. Skicka som färdig present innehållandes BBQ-såser, marinad, kryddor, spännande recept och härliga tilltugg är nyckeln till en lyckad grillmåltid.

4. Brännjärn till den stolte grillkungen

brännjärn grill

Ett brännjärn med bokstäver är verkligen den perfekta presenten till grillkungen som näst intill spricker av stolthet efter varje köttbit som tillagats till perfektion. Det här är en rolig och lite skämtsam gåva att ge till personen som vill skylta med sina mästerverk på grillen.

5. Ekologisk engångsgrill

ekologisk engångsgrill

Engångsgrillen är många grillmästares värsta mardröm. De har aldrig samma kapacitet som en ”riktig” grill, de är ofta fula och de är till och med en liten miljöbov. 

Med det sagt finns det inte alltid något annat alternativ när det vankas utflykt – och lyckligtvis finns det ekologiska engångsgrillar som är något helt annat än de traditionella du kan hitta i mataffärer och på bensinstationer.

6. Praktisk grilltändare

praktisk grilltändare

Att sätta fyr på grillen kan ibland vara den mest frustrerande delen av grillprocessen, men för den med en praktisk tändare för ändamålet är det aldrig ett problem. Det finns smarta grilltändare som sätter glöd på kolen med hjälp av varmluft, så att du slipper använda tändvätska eller andra onödiga hjälpmedel.

7. Färdig presentlåda med grillprodukter

presentlåda med grillprodukter

Vi vet, vi har redan tipsat om en BBQ-låda, men det finns så många spännande alternativ där ute, så vi kan inte låta bli att tipsa om ännu en färdig presentlåda med grillprodukter. Att ge bort en färdig presentlåda är perfekt om man vill ge bort många mindre presenter som kan bidra till en lyckad grillafton. På skicka-presentbox.se finner du flera färdiga presentboxar & lådor med olika teman att skicka med hemleverans direkt till mottagaren. 

8. Sköna grillvantar med tryck

grillvantar med tryck

Känner du en grillmästare som endast tar på sig grillvantarna i absoluta nödfall? Då kan det bero på att hen inte har hittat rätt handskar ännu. Ger du bort ett par grillvantar med tryck, i högkvalitativt läder, kommer de garanterat att åka på händerna redan innan grillen är tänd.

9. Pizzasten för grillen

pizzasten för grillen

Det är trendigare än någonsin att laga sin egen pizza – och för det behövs en bra pizzasten. Till grillmästaren kan det vara uppskattat att ge bort en som är anpassad för att användas på både grillen och i ugnen.

För att ge gåvan en känsla av exklusivitet kan du välja en pizzasten för grillen som är tillverkad med lava från vulkanen Etna.

10. Kubb

kubb

Nej, du ska inte ge bort ett kubbspel så att grillmästaren har extra ved att slänga på elden. En bra värd vet att underhållning är en nästan lika viktig del av en lyckad grillkväll som själva maten. Så när grillfantasten behöver en paus eller vill roa sina gäster under tillagningen, finns det inget bättre alternativ än klassiska kubb.