Att grilla halloumi är en konst

Att grilla halloumi är en konst

Halloumi är en ost som ursprungligen kommer från Cypern. Den lämpar sig väldigt väl att grillas eftersom halloumi tål hög värme och inte smälter som de flesta andra ostar gör. Istället får den en något mjukare konsistens med en mycket bättre smak. 

Halloumi tillverkades för första gången någon gång under det tredje århundradet efter vår tideräkning. Halloumi är en ost som smakar salt, men också väldigt friskt. Att grilla halloumi är inte särskilt komplicerat och det går nästan inte att misslyckas – men tänk på att låta den bli gyllene innan du skivar upp osten i lagom bitar för serveringen. Grillar du den för kort tid går det förstås att äta halloumin utan problem, men den gnisslar lite mer än om du låtit den grillas till en gyllenbrun färg.

Dagens grill blev halloumi, fläskytterfilé och grönsallad samt slantade delikatesspotatisar.

halloumi

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.