Big Green Egg – högst upp på önskelistan

big green egg

Jag vet inte, men jag inbillar mig att de flesta som älskar att grilla lika mycket som jag också har en Big Green Egg högst upp på önskelistan. Den kostar förstås en slant, men de få gånger jag har varit med och grillat med en (eller ätit resultatet) har jag blivit grymt imponerad.

green egg
Big Green Egg Medium

Nu kanske man inte behöver ha den största varianten, men eftersom jag har en Weber 67 idag och tycker att den inte alltid räcker till så har jag svårt att tänka mig att gå ner i storlek.

Big Green Egg XLarge är näst störst i sortimentet, och har ett galler på 61 centimeter i diameter. Visserligen något mindre än Weber 67, men eftersom man grillar lite annorlunda med ett ägg än med en vanlig klotgrill skulle 61 cm räcka gott för min del.

Big Green Egg Xlarge kostar runt 25 000, och det är utan tillbehör. Det är en hel del pengar, men det är också en grill som håller (förmodligen) livet ut.

Nu finns det förvisso en hel del alternativ, och jag har bara precis börjat undersöka om de billigare alternativen kan vara något att ha. Som exempelvis Landmanns Big Landmann Keramikgrill . Den är mindre, men skulle kunna fungera bra som inbyggnad i det utekök jag funderar på att bygga. Ett alternativ är faktiskt att ha både en klotgrill och ett ägg i köksbänken.

Om du vill lära dig mer om hur en keramikgrill som Big Green Egg fungerar så kan du ta en titt på den här länken från Big Green Eggs officiella hemsida.

Vill du se en jämförelse mellan två olika märken så ta en titt på videon nedan.

Inlägget innehåller affiliate-länkar. Det innebär att om du klickar på länken och inom ett par veckor köper en grill från handlaren i länken så får jag en mindre provision.