Taco med vildsvinsfärs

taco

Snart är det fredag igen – och vad passar då bättre än att tillaga tacotillbehören på grillen? Vi gick all in på vildsvinsfärs och grillade paprikor, som tillsammans med hackad lök, tomat, majs, picklad rödlök och het salsa blev en fantastiskt bra tacokväll.

Vildsvinsfärs är mager och eftersom jag skulle tillaga den på grillen på en stekplatta behövdes lite extra smör. Plattan står indirekt men blir ändå vansinnigt varm. Färsen kryddade jag med helt vanlig tacokrydda.

Beklagar den gryniga bilden – det var väldigt lite ljus där jag grillade…

Paprikorna grillade jag ungefär i samma tid som färsen fick fräsa. Indirekt till en början men jag avslutade med att ge dem lite extra färg direkt över glöden. Därefter hackades de. Paprika som grillas blir lite sötare och rätt mjuk, vilket passar perfekt till tacos.

Fördelen med att grilla något eller några av tillbehören är förstås att grillsmaken blir väldigt tydlig. Anledningen till att jag inte grillar alla tillbehör är dels att vi gillar den råa smaken av grönsaker och allt behöver inte smaka grillat. Det är blandningen av smaker som gör tacos till vad tacos är.

Nästa gång ska jag testa att göra en egen salsa på grillen, så om någon har ett bra recept på salsa får ni gärna tipsa.

TIPS: Picklad rödlök är superenkelt att göra – och det kommer att gå åt i mängder så gör gärna dubbla eller trippla mängder.