Dagens grill: Grillad lax med asiatiska smaker och Kung Fu Girl

Dagens grill: Grillad lax med asiatiska smaker och Kung Fu Girl

Dagens grill blev en fantastisk lax, med smak av ingefära, chili och vitlök. Tillsammans med Kung fu Girl, en Riesling från Charles Smith vineyards blev det här en fantastiskt bra grill.

För att upprepa den här succén behöver du till fyra personer:

1,2 kg färsk laxfilé, med skinnet kvar
4 dl ris
Salladslök
Vitlök
Chili av valfri sort
Ingefära, helst färsk
Champinjoner
Soja
Salt
Sambal Badjak
2 dl lätt creme fraiche

Gör så här:

Finhacka chili och vitlök. Strössla över laxen.
Riv ingefäran. Fördela över laxen.
Salta lagom.
Koka ris.
Hacka salladslök.
Marinera champinjonerna i soja.
Blanda 2-3 tsk Sambal Badjak med creme fraiche
Grilla laxen indirekt, på folie, cirka 45 minuter.
Strö salladslöken över riset, servera med Sambal-såsen, lax och sojamarinerade champinjoner.

Grillad lax

Servera Kung Fu Girl till:

Kungfu-girl-riesling

Kung Fu Girl fungerade otroligt bra till de här asiatiska smakerna. Stort tipstack till Per E! Min amatörförmåga lyckades fånga mycket aprikos, men framför allt är det ett mycket friskt vin som väldigt väl balanserar till chilin och vitlöken, såväl som ingefäran.

Följ gärna och gilla oss
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 85 prenumeranter.