Dagens grill: Oxe med baconlindade dadlar

Dagens grill: Oxe med baconlindade dadlar

Vem som helst kan grilla en oxfilé, fixa ett par potatisbakelser och en schysst grönsallad. Men att komma på idén med att linda dadlar i bacon, grilla dem och yla medan de inmundigas – det är inte alla som klarar. Tack vare en och annan restaurang som serverar baconlindade dadlar som tapas kunde Grillbaronen sälla sig till världens bästa grillare vad det gäller baconlindade dadlar.

Allt du behöver för att lyckas med den här fantastiska måltiden är:

1,2 kg oxfilé
Dadlar
Potatisbakelser
Salt
Peppar
Isbergssallad, tomat, paprika, gurka

Gör så här:

Hacka paprika, isbergssallad, tomat och gurka i lagom stora bitar. Blanda ihop med lite olivolja och krydda med peppar, salt och kanske lite provensalska kryddor

Putsa oxfilén. Salta och peppra. Grilla på indirekt värme, cirka 1 timme för 1,2 kg.

Linda dadlarna med bacon. Cirka en halv skiva bacon per dadel.

Grilla de baconlindade dadlarna med bacon, cirka 1-2 minuter över direkt glöd och sedan 10-15 minuter över indirekt.

Servera och njut.

dadlar

 

Följ gärna och gilla oss
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 86 prenumeranter.