Det är skillnad på kol och kol

Det är skillnad på kol och kol

När jag grillar brukar jag ha en blandning av briketter och kol. Ungefär 60-40 där briketterna står för 60% av blandningen. Briketter är oftast av ungefär samma kvalité, även om det finns briketter som brinner längre än andra. Men det är i kolen som mycket av smaken sitter, och kol finns det mängder av varianter.

En av de bästa sorterna jag stött på är Webers Premium Lumpwood Charcoal. När du grillar med den här sortens kol får du en fantastisk smak på det du grillar och lukten påminner mycket om krut och koleldade tåg. Kolen är gjorda på en blandning av bok, avenbok, björk och ekträ.

När du grillar med lumpwood behöver du inte tillsätta några rökspån, och man kan rentav säga att du bör inte göra det för att inte förstöra smaken som lumpwood bidrar med.

Tänk bara på att även om de håller relativt länge så är kol inte gjort för att grilla länge. Stekar och burgare är perfekt, men inte hela köttbitar. Blandar du som jag kommer briketterna göra att glöden varar längre, men du kan behöva fylla på om du grillar länge.

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.