Älgfärsburgare med picklad rödlök

Älgfärsburgare med picklad rödlök

Nu är det dags för älgfärsburgare igen, men den här gången blir det lite mer klassiskt. Älgfärsen pressas hårt och doppas i BBQ-sås innan den grillas. Burgaren får bacon och picklad rödlök som topping, samt vitlöksmajonnäs. Tillbehör sallad och slantade potatisar. Bara att yla när allt är klart.

Picklad rödlök är busenkelt. Skala och halvera två normalstora rödlökar. Skiva och lägg i glasburk. Koka upp 1/2 dl ättika (12%) med 1 dl strösocker och 1 dl vatten. Häll över rödlöken och låt stå ett tag i kylen när allt svalnat. Helst ett dygn, men de går att käka redan efter ett par timmar.

Älgfärs är som du säkert vet väldigt magert, och kan bli torrt om du grillar för hårt. Att doppa burgarna i BBQ-sås är ett bra sätt att göra dem saftigare. På bilden ovan syns burgarna när jag grillar indirekt och precis har lagt på ett par skivor chiliost.

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.