Test: Aussie Great White Chardonnay

Vitt vin och firre, en utmärkt kombination, särskilt när man tänker på den klassiska bilden av det avkopplade livet i Australien. Nu kanske inte Australien är mer avkopplat än någon annanstans, men det är utan tvekan den känslan som Aussie Great White Chardonnay förmedlar.

Till dagens test blev det fiskspett med lax, torskrygg, rödlök, champinjon och tomat. Allt penslat med vitlöksolja (färskpressad vitlök, gärna 1-2 king solo i några matskedar olja). Dessutom grillade jag sparris, paprika och halverade tomater, samt potatisspett.

Aussie Great White Chardonnay visade sig från sin bästa sida. Vinet förhöjde hela grillen. Det är inte något vansinnigt avancerat vin, utan snarare ett vin som kommer att fungera till det mesta. Väldigt lättdrucket, lagom friskt med en viss smörighet som fungerade väldigt bra till den välkryddade fisken. Det är lätt att tänka på varma kvällar vid stranden när man dricker det här vinet.

Priset talar också väldigt väl för Aussie Great White Chardonnay. För 72 kronor får du en liter på tetrapack. Det är ett lågt pris för ett vin som utan vidare kan konkurrera med dyrare viner. En del kan tycka att vin på tetra inte är lika fint eller gott som vin på flaska, men Aussie motbevisar definitivt det.

Enda nackdelen är en kort eftersmak, men Aussie Great White Chardonnay klarade sig väldigt väl till en grill. Även om det blåste storm idag lyckades jag grilla och hålla mig relativt torrskodd.

Betyg: 4/5

Produktinformation
AUSSIE Great White Chardonnay
Artikelnr: 6449
Land: Australien
Pris: 72 kr
Alkoholhalt: 13%
Råvaror: Chardonnay