Vitlökspenslade räkor

Vitlökspenslade räkor

Räkor är enkelt att grilla, särskilt om det är jätteräkor. Och penslar du dem med lite vitlök kan du få den mest kräsne middagsgäst att yla. 

För några år sedan diskuterade jag med en vän vad det yttersta tecknet är på att man lyckats bjuda på någonting som verkligen imponerar. Vi var rörande överens om att när gästerna ylar har man lyckats. Vill du få dina gäster att yla av lycka är vitlökspenslade jätteräkor ett självklart val.

Trots att det är en rudimentärt enkel rätt så finns det en sak du måste tänka på. Tiden är viktig. Grillar du jätteräkor för länge kan du använda dem som studsbollar. Ett par minuter över indirekt värme räcker. Blanda 3-4 pressade vitlöksklyftor med ett par skedar olivolja och pensla på räkorna så snart du lagt dem på gallret. Låt dem sedan grillas indirekt i några minuter och servera sedan med en god sallad, kanske ett par grillade potatisar. För vår del blev det lax tillsammans med en fantastiskt god sallad med fetaost.

 

När du grillat klart vill du säkert sätta dig i soffan. Istället för att glo på TV, varför inte läsa en god bok?

Följ gärna och gilla oss
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 86 prenumeranter.