Pulled Pork Burger

Pulled Pork Burger

Pulled Pork är ett förhållandevis enkelt sätt att tillaga karré på, även om det kräver lite tålamod. Att servera pulled pork tillsammans med hamburgerbröd, coleslaw och kanske lite inlagd rödlök är grymt gott. 

Det är många som gör Pulled Pork i ugnen, men det går lika bra att göra Pulled Pork på grillen – men du kommer att behöva lite tålamod. Börja med att tända grillen och använd så lite briketter/grillkol du kan för att uppnå en temperatur på 110-140 grader. Placera sedan en aluminiumform med äpplejuice på det nedre gallret och lägg ett kilo karré på det övre, alldeles ovanför aluminiumformen. För bästa effekt bör du ha rubbat karrén med din favoritrubb.

Att sedan nå rätt mörhet för köttet kan ta upp till tio timmar, men eftersom du förmodligen kommer att ha lite högre temperatur går det snabbare. Pensla gärna karrén med lite glaze efter ett par timmar och “provdra” med en gaffel efter 4-6 timmar.

När du är klar kan du med fördel servera din pulled pork med inlagd rödlök, cheddarost, valfri grillsås, hamburgerbröd, coleslaw och varför inte en majskolv?

Följ gärna och gilla oss
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.