Dagens grill: Helgrillad karré

Dagens grill: Helgrillad karré

På samma sätt som entrecote är en fantastiskt bra styckdetalj att grilla hel är karré minst lika bra, med den lilla skillnaden att karré är gris och entrecote är nöt. Idag blev det ugnstekt potatis, baconlökringar och grillade tomater till karrén – och resultatet blev helt fantastiskt. Bäst av allt vad faktiskt lökringarna med bacon, inspirerade av BBQ Pitboys recept.

briketter

Om du vill lyckas med en helgrillad karré, gör så här:

Slanta upp 1 kg potatis, helst små delikatesspotatisar. Lägg dem i en form tillsammans med ett par matskedar olivolja, salt, peppar, lökpulver, basilika, persilja och timjan. In i ugnen på 175 grader, cirka 40 minuter.

Ta en hel karré, salta och peppra runt om, innan du grillar den på indirekt värme, cirka 1 timme per kilo.

När karrén ligger på gallret, ta två stora gula lökar, skala och skär i två centimers skivor. Tryck ut ringarna, linda en till två skivor bacon runt ringen. Grilla på indirekt värme under 20-30 minuter.

Samtidigt passar du på att halvera ett halvt dussin tomater, häll olivolja över och salta samt peppra ordentligt. Grilla på indirekt värme, samma tid som baconlökringarna.

Resultatet är gudomligt:

karre

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 91 prenumeranter.