Dagens Grill: Kamben och bakpotatis

Dagens Grill: Kamben och bakpotatis

Kamben är bland det bästa man kan grilla, inte minst på grund av att det är så gott att äta med händerna. Grottmänniskan i oss alla kommer snabbt tillbaka när kambenen ligger på grillen. Idag blev det kamben, grillad tomat och bakpotatis med en fantastisk sås. Såsen till bakpotatisen fixade min kära fru, efter att jag grillat bacon.

För att lyckas med det här behöver du till fyra personer:

Cirka 1,2 kg kamben
Bakpotatis, 4 st om de är små, annars 2 stora.
Tomater
Bacon, ett paket
Gräddfil, 2,5 dl
Finhackad gräslök
Valfri lök, gul eller röd

Gör så här:

Grilla baconet först. När det är klart plockar du av det och lägger på en tallrik med hushållspapper.

Grilla kambenen och glejsa flera gånger.

Hacka lök och bacon. Blanda med gräddfil och den hackade gräslöken. Peppra en aning och låt stå.

Tillaga bakpotatisen i Micro, cirka 14-20 minuter. De är klara när de känns mjuka.

Dela tomaterna, häll över olivolja och salta samt peppra ordentligt.

Grilla tomaterna mot slutet.

Servera och njut…

kamben

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.