Dagens grill: Helgrillad entrecote

Dagens grill: Helgrillad entrecote

Få köttbitar blir så saftiga som en entrecote. Du kan till och med, även om jag aldrig skulle rekommendera det, grilla entrecoten well done. Tack vare marmoreringen av fett blir entrecoten alltid saftig, om du nu inte skulle låta den ligga på flera timmar.

Just därför är en helgrillad entrecote grymt god, till och med bättre än entrecote i skivor. Om du gör som jag och ser till att ge varje sida en ordentlig grillyta direkt över glöden förseglar du dessutom in köttsaften i köttet. Allt du behöver krydda med är salt och peppar, men snåla inte. Väldigt mycket av det salt och den peppar du lägger på kommer att ramla av. Naturligtvis måste du använda sunt förnuft och inte salta för mycket, du får helt enkelt pröva dig fram.

För en perfekt helgrillad entrecote, behöver du:

1 kg entrecote
Salt
Peppar

Salta och peppra entrecoten runt om. Grilla sedan direkt över glöd, cirka 30 sekunder på varje sida.

Avsluta genom att grilla 45-60 minuter på indirekt värme. Entrecoten ska vara mellan 58 och 62 grader, för att få en stek som är medium.

Servera med potatispaket (lök, vitlök, potatis, franska örter, salt och peppar i folie) och grönsallad.

entrecote

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.