Test av Caj P New York BBQ sauce

Dagen innan midsommar måste bara firas med en ordentlig grill. Idag blev det T-ben, grönsallad och en riktigt god BBQ-sås. Vi testar Caj P New York BBQ sauce och inser återigen att sås är ingenting man ska ta alltför lätt på. 

Caj P New York BBQ sauce är lite för rinnig för att vi ska tycka att den fungerar bra med en ordentlig T-benstek. Men smaken är långt över förväntan. Här finns mycket vitlök, tillsammans med en mild rökighet och en hel del lagom balanserad tomatsmak.

Hur du än gör är T-ben aldrig fel. Ett T-ben kan förvisso grillas för lite, men sällan för mycket. Grilla över indirekt värme, avsluta med indirekt. T-ben ska helst vara precis medium, eller möjligtvis lite mer rare.

Såsen vi testade idag – Caj P New York BBQ style med fokus på vitlök – fungerade perfekt. Enda problemet var att den var så rinnig som sagt, men smaken var mycket bra. Vinägern gör att det blir precis lagom syrligt. Den kompletterar också dagens kött väldigt väl, med tanke på att vi pepprade ordentligt med färskmald peppar.