Glöm inte att krydda när du grillar

Glöm inte att krydda när du grillar

REKLAM.

Visste du att själva definitionen på krydda är att det är en ätlig del av en växt som används i matlagning för att den tillför smak, arom och eventuellt också färg. Kryddor har använts i tusentals år och förmodligen redan för hela 6 000 år sedan. Vilket förstås inte är så konstigt, med tanke på att många maträtter inte skulle vara hälften så goda om de inte kryddades. Ta exempelvis en rejäl texas chili, vad vore den utan att minst ett par chilifrukter med sting tillsattes?

När jag grillar brukar jag för det mesta använda salt och peppar. Salt räknas vanligtvis inte som en krydda eftersom det är en mineral, men peppar däremot är i allra högsta grad en ätlig del av en växt.

Kryddor har vi människor köpt och sålt lika länge som vi använt dem i matlagningen, och det går förstås utmärkt att odla själv. Om du odlar själv kan du alltid ha tillgång till färska kryddor. Basilika, timjan, oregano, dill… Möjligheterna är stora och har du bara plats att odla kan du ha tillgång till rejält med färska kryddor.

Jag brukar ofta använda persilja och oregano när jag grillar tomater, tillsammans med en gnutta salt och peppar. Det blir fantastiskt gott och är ett väldigt enkelt sätt att krydda tomater på.

 

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.