Grillad pizza

Grillad pizza

Pizza är alltid ett säkert kort. Alla gillar pizza, det går att variera i oändlighet och på en kolgrill blir pizza fantastiskt bra. 

Om du vill ge dig på att grilla pizza behöver du en pizzasten och en plåt för pizzan. Det går att få tag i ett bra paket med både sten och plåt på de flesta mataffärer idag. Priset är inte heller särskilt högt, mellan 150-350 kronor för ett komplett paket.

När du väl har pizzastenen och rätt plåt är det bara att ordna en bra deg. Som tur är kan du utan problem satsa på ett färdigt pizzakit, med deg och tomatsås. Bry dig inte om de som tycker att du ska göra din egen deg, om du nu inte verkligen vill fixa egen deg. Den färdiga degen fungerar väldigt bra. Allt du behöver göra är att jobba lite med den för att få den att passa den runda plåten till stenen.

Därefter är det bara att smeta på tomatsås och placera alla ingredienser du gillar. För dagens pizza blev det:

Tunt skivad lök
Parmaskinka
Getost
Riven ost
Peppar
Franska örter

Om du lägger på alltihop i ovan nämnda ordning får du en fantastisk måltid. Låt den tillagas i lugn och ro på pizzastenen och du får följande fina resultat:

pizza1

Följ gärna och gilla oss
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 86 prenumeranter.