Grillade ostfyllda baconköttbullar

Grillade ostfyllda baconköttbullar

Varför inte kombinera allt som är gott till en och samma grill? Bacon, ost och kött – allt på samma gång. Dagens grill är en fantastiskt god rätt som är enklare än det verkar.

Till fyra rejäla ostfyllda baconköttbullar behöver du:

600-800 gram nötfärs
2 paket bacon
Riven ost, 200 gram
1 halv lök
1 halv paprika
BBQ-sås
1-2 klyftor vitlök
Kryddor enligt önskemål

Gör så här:

Blanda nötfärsen med pressad eller finhackad vitlök, ett par matskedar BBQ-sås, kryddor enligt smak och förstånd.

För fyra personer delar du nötfärsen i åtta köttbullar. Platta till dem, placera på en tallrik och på fyra av dem strör du sedan över finhackad lök, finhacka paprika och eventuellt lite salt.

Strö över ost och snåla inte.

Placera sedan de andra fyra delarna över de fyra första, som ett lock. Använd händerna och pressa ihop till en boll. Rulla bacon runt varje boll och krama sedan ihop alltihop.

Observera att det finns många sätt att göra de här köttbullarna på. Jag har tidigare testat shotglas-varianten, som blev mycket bra.

OBS: Alla gillar inte allt, varför en av köttbullarna saknar bacon…

Sedan är det bara att grilla indirekt. Det tar cirka 30 minuter, men ju mer köttfärs du använt desto längre tid tar det. Och som vanligt beror det på vilken temperatur du uppnår.

Servera med en rejäl grönsallad, ugnsbakad potatis och någon god grillsås.

Såsen på bilden är Sweet Baby Ray’s Kickin’ Bourbon Sauce – fantastiskt god grillsås med lite lagom sting.

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 91 prenumeranter.