Italienska spisar för ett väldesignat kök

Italiensk design är världsberömd och det är även landets matlagning. Om du vill inspireras av Italien varje dag så kan du installera ett komplett italienskt kök i ditt hem. Det ger dig både den karaktäristiska designen och funktionerna som kännetecknar den italienska matlagningskonsten.

Köket är hjärtat i det italienska hemmet och det är där hela familjen samlas för att avnjuta en måltid som har lagats med kärlek. Att ställa in ett matbord där familj och vänner får plats är därför ett måste. Ett annat måste är att installera en bra spis och ugn med alla funktioner som du vill använda dig av i matlagningen. Det finns många exklusiva spisar från Italien med olika hällar och ugnskombinationer.

En omtyckt italiensk spis är ILVE som har tillverkats sedan 1960-talet då märket lanserades i den lilla staden Campodarsego. Spisarna började tillverkas för att användas i lokala restauranger och idag är de exklusiva, handgjorda produkterna ett populärt val för alla som älskar matlagning. Det finns många olika modeller och storlekar att välja mellan, så en ILVE-spis eller ugn passar lika bra in i det stora som i det lilla köket. Spisarna och ugnarna har alla moderna funktioner i kombination med en tidlös design. Det går till exempel att välja mellan induktions- eller gashäll samt ugnar som är elektriska eller med fläkt. Vilken variant som passar beror på hur du vill laga mat.

En gashäll kan vara snabbare än en induktionshäll, samtidigt som den erbjuder mer matlagningsmöjligheter. Du kan till exempel grilla direkt över lågan, vilket är perfekt om du vill laga grillade paprikor eller något annat som kräver en öppen låga. Den trendiga gasspisen kommer upp i högre temperaturer och har även en estetik som många tycker om. Induktionshällar är dock säkrare eftersom de inte använder gas eller har en öppen låga. De är även mer miljövänliga och lättare att rengöra.

ILVE har en retroinspirerad design som har kombinerats med moderna funktioner. Deras spisar och ugnar blir ett naturligt blickfång i köket, samtidigt som deras avskalade design gör att de är lätta att integrera med köksinredning och vitvaror. Det finns både modeller som är till för att bygga in och fristående modeller. ILVE har sex olika produktserier att välja mellan, varav två är professionella serier som har inspirerats av restaurangköken i Italien.

Der finns även något för dig som även vill ha en italiensk känsla på terrassen eller i trädgården. ILVE har ett komplett utekök som gör utomhusmatlagningen lätt som en plätt. Det rostfria stålet och avskalade linjerna gör att den ser fantastisk ut oavsett var den placeras. Uteköket passar lika bra när du vill grilla en festmåltid som när du vill bjuda på en autentisk pastamiddag al fresco.