Ordna den perfekta barbecue festen

Denna artikel diskuterar hur man kan ordna den perfekta barbecue festen. Det handlar om kreativitet, professionalism och att stimulera och inspirera alla ens sinnen. Texten kikar närmare på alla väsentliga komponenter som tillsammans resulterar i en fantastisk och oförglömlig barbecue fest.

Betydelsen av utmärkt underhållning                                                                                   

De gamla romarna var fullt medvetna av betydelsen att erbjuda bröd i kombination med underhållning till folket. Valet av underhållning är en central komponent som kan avgöra om barbecue festen blir fulländad eller endast skapligt godkänd. Svenskar brukar älska sport så en utmärkt underhållning vore att sätta på en underhållande fotbollsmatch på en storskärm. Spänningsnivån kan skruvas upp ytterligare ett snäpp genom att låta alla gästerna göra en europatipset tips betting. Denna kombination av underhållning och nervkittlande underhållning är en essentiell ingrediens i en perfekt barbecue festkväll. Barbecue festen brukar vara ett par timmar så det är viktigt att underhållningen är varierande och kontinuerlig. Sociala spel och lekar är andra exempel på underhållning till en vällyckad fest.

God mat betyder allt

God mat utgör grundfundamentet för den perfekta barbecue festen. Barbecue handlar ju om mat och få saker i livet kan mäta sig med utmärkt mat. Denna kulinariska komponent handlar inte enbart om smak men också om maträtter som är visuellt inbjudande. Om man behöver inspiration så är Internet en guldgruva för allehanda spännande matrecept. Beroende på sammansättningen av gästlistan så kan värden välja en blandning av läckra vegetariska rätter, fisk eller kötträtter. För bäst möjliga resultat så är det oerhört viktigt att omsorgsfullt välja friska råvaror av hög kvalitet. Kom ihåg att vara kreativ och var inte rädd för att prova nya spännande matidéer.

Läckra drycker att skåla med                                                                                           

Läckra och törstsläckande drycker är ett naturligt och nödvändigt komplement till utmärkt mat. Precis som med mat så är preferenserna olika när det gäller drycker. Det är därför en riktigt bra idé att servera en blandning av utmärkta viner och öl men även alkoholfria drycker som vatten, läsk och juice. Det sistnämnda är naturligtvis speciellt relevant om barn skall vara med vid barbecue festen. Visa fingertoppskänsla genom att servera rödvin tillsammans med kött och vitt vin om menyn inkluderar fiskrätter.

Kontrollera barbecue utrustningen i förväg

Friska råvaror och läckra matrecept hjälper inte om ens utrustning krånglar. För att undvika detta mardrömsscenario så är det väldigt viktigt att värden noggrant kontrollerar sin barbecue utrustning innan festen börjar och gästerna börjar anlända.

Förstå BBQ filosofin och starta utrustningen i god tid                                                                             

Amerikansk barbecue och traditionell svensk grillning är två olika saker. Svensk grillning tar inte lång tid och är något som många svenskar älskar att göra i trädgården så fort vädret tillåter det. Som en kontrast så handlar barbecue om att tillaga och marinera köttet på låg värme under en längre tid. Syftet är att köttet skall bli mer mört och få mer smak. Allt detta tar tid och det är därför väldigt viktigt att man börja tillaga maten i god tid innan gästerna anländer. Därmed minimerar man risken att deltagarna hinner bli hungriga som vargar och irriterade innan maten är klar till att serveras.

Utmärkt och passande musik                                                                                       

Musik spelar en central roll i de flesta fester och en barbecue festlighet är inget undantag. Valet av musik är viktigt och kan ofta bidraga till att man lyckas sätta pricken över i:et under en fest. Som värd så bör man välja ett lämpligt musiktema som passar till en barbecue fest. Det kan till exempel vara klassisk amerikansk countrymusik av legenden Dolly Parton eller annan musik som skapar den rätta stämningen till en perfekt barbecue fest.

Hopp om sol men förberedelser på regn                                                         

Vädret i Sverige kan som bekant variera kraftigt, även under sommarmånaderna. En klarblå och solig himmel kan blixtsnabbt bli svart och det kan börja regna och bli kyligare inom några minuter. Detta behöver dock inte ödelägga ens barbecue fest om man är förbered på detta scenario. Enkla lösningar är att till exempel förbereda stora parasoller mot regn och filtar så att gästerna inte börjar frysa och riskerar bli förkylda.

Dekorationer är viktiga                                                                                                                

Människor är visuella väsen som uppskattar estetik och det vackra i livet. Omsorgsfullt utvalda dekorationer kan bidraga till att rama in den perfekta barbecue festen. Lyktor och ljus kan bidraga till att skapa en mysig stämning medan buketter med färgrika blommor sprider glädje och skönhet till festen. Man brukar säga att individer äter med både mun och ögon. Dekoration och estetik kan därför med fördel integreras i matbuffén så att den läckra maten blir presenterad på ett läckert sätt.

Slutsats

En perfekt barbecue fest kräver mycket arbete och förberedelser. Utmärkt tillagad mat står i centrum och värden kan få mycket kulinarisk inspiration på recept från Internet. Utmärkta viner och öl är naturliga kompanjoner till utmärkt mat. Underhållning är en central komponent och kan inkludera allt från sociala lekar till en storskärm med en spännande fotbollsmatch. Musik och dekorationer är viktiga element för att skapa den perfekta feststämningen. Barbecue kräver tid och tålamod så det är viktigt att börja tilllaga maten i god tid innan gästerna kommer. Genom att hoppas på sol men förbereda sig på alla väderscenarier så kan ingenting stoppa den perfekta barbecue festen.