Kol eller gasol – det här var bäst

helgen

Jag ställde frågan om kol eller gasol var bäst, och jösses vilket gensvar det blev. Det blev ett ganska enhälligt resultat, som jag ska dela med mig av här, men först några allmänna kommentarer. 

På Facebook blev det en hel del kommentarer, och jag hade faktiskt ingen aning om vilken brandfackla det här kunde vara. Det är naturligtvis inte världens viktigaste fråga och man behöver inte se det som antingen eller. Men tanken var att ändå försöka avgöra vilken uppfattning som finns där ute, och det var utan tvekan en majoritet som tyckte att kol var bäst när det gäller att grilla.

Det blev en hel del kommentarer om att det inte finns några som helst vetenskapliga bevis för att kol skulle smaka bättre, vilket egentligen är rätt irrelevant. Det är som det gamla hederliga uttrycket, smaken är som baken… Det handlar trots allt om vad alla uppfattar som bäst, inte om det går att empiriskt bevisa.

Gasol har förstås en hel del fördelar, det går snabbt och det går att styra gasol på ett helt annat sätt. Men i mitt tycke är det just detta som är skillnaden. Grilla ska inte gå snabbt och det ska vara en utmaning. Det är dessutom rätt mysigt att stå vid en brasa.

Sedan missade jag ved som alternativ, vilket det var en hel del som kommenterade kring. Det är helt rätt, jag har många gånger använt ved, framför allt björkved, och tycker det är ett mycket bra alternativ.

Men, det finns inga absoluta sanningar i det här och det viktigaste är att alla grillar på det sätt de tycker om.

Omröstningen förblir öppen, och vem vet, vi kanske har ett annorlunda resultat i framtiden…

Vad är bäst?

View Results

Loading ... Loading ...