Låna pengar online

Få där ute kan ha undgått det moderna lånet som man i dag kallar för SMS-lån. För denna typ av lån har onekligen kommit att bli väldigt populärt bland alla låntagare där ute, och varje år så lånar allt fler pengar på just detta sätt.

Men vad innebär det då egentligen att ta ett sms lån? Faktum är att nog låter betydligt krångligare än vad det är. Ett sms lån, eller mobillån som det ibland även kallas, är ett låna som du ansöker om via mobiltelefonen.

Och det som brukar utmärka sms lånen är att man aldrig behöver redogöra för kreditföretaget varför du behöver låna pengar eller vad du ska använda dem till. En annan sak är att man inte behöver vänta flera veckor innan lånet går i lås, utan bara en halvtimme senare så kan du räkna med att ha pengarna inne på ditt konto. Det finns alltså många fördelar med sms lån.

Däremot så ska man inte glömma att man i regel bara kan låna max 5000 kr, till skillnad från ett vanligt hederligt banklån. Och det man kanske allra mest bör vara uppmärksam på är den höga räntan på sms lånet. Ett pris man alltså bör vara villig att betala för att få lana pengar direkt på ett sådant enkelt sätt.

Lån-komihåg

Att låna pengar kan vara ett nödvändigt ont. Kanske vill du köpa något innan lönen kommer, som du verkligen behöver och är säker på att du sedan kan betala tillbaka lånet för på ett snabbt och smidigt sätt. Kanske är du i en situation som du inte hade väntat dig, som av en eller annan anledning bara kan lösas på finansiell väg.

Men det finns en del saker som är värda att ha i åtanke när man är på väg att ta ett lån:

Gör en tydlig avbetalningsplan som känns säker och realistisk. Glöm inte att räkna in de summor som lånet faktiskt kostar dig; uppläggningsavgift och räntor kan bli ännu större tillsammans än själva lånet man har tagit om man inte är försiktig.

Jämför olika låninstanser så att du får det bästa avtalet och de bästa villkoren tänkbara. Ofta måste man räkna med en viss nivå till ränta, men flera låneföretag försöker lägga på ännu högre kostnader utan rimlig hänvisning till varför. Akta er för dessa och tipsa era vänner om att göra detsamma!

Ta bara lån om du är absolut säker på att du kommer att kunna betala. Att inte ha råd med något är inte kul, det kan vi förstå. Men att inte kunna betala tillbaka det tickande och allt dyrare lånet, för det du från början inte hade råd med, det är betydligt jobbigare.