Lax och jätteräkor

Lax tillsammans med jätteräkor är en perfekt kombination. Lägger du dessutom till lite fina rökspån är du mycket nära den perfekta matupplevelsen. 

Dagens grill blev lax med ett täcke av ost och jätteräkor. Till detta ingenting annat än en ordentlig grönsallad. Det är dessutom en måltid som är väldigt enkel, men som smakar fantastiskt bra. Allt du behöver för fyra personer är följande:

4 bitar lax, a 125-150 gram styck
16 jätteräkor, råa
Valfri ost
Sallad, tomater, paprika, gurka
Rökspån

jätteräkor

Gör så här:

Lägg rökspån i en skål med vatten.

Lägg laxbitarna på en bit folie. Klicka över osten du har valt. Salta och peppra efter smak.

Tänd grillen. Vänta tills du har perfekt glöd. Börja med att grilla laxen indirekt. Efter fem minuter lägger du rökspånen direkt i glöden, men glöm inte att hälla av vattnet.

Efter ytterligare fem minuter kan du lägga på räkorna. Stäng locket och vänta 10-20 minuter beroende på vilken temperatur du har uppnått.

Under tiden hackar du grönsaker till salladen. Resultatet när allt är klart ser ut så här:

 

2 trackbacks/pingbacks

  1. Så grillar du julskinkan - Grillbaronen
  2. Så grillar du julskinkan – Carling Creations

Kommentarer är stängda.