Nyttigare grillning med öl?

Nyttigare grillning med öl?

Det finns många tankar kring huruvida det här med att grilla är nyttigt eller ej, inte minst vad det gäller risken att drabbas av cancer. När kött grillas bildas så kallade polycykliska aromatiska kolväten, som i längden kan skada vårt DNA och därigenom orsaka cancer. Dessutom brukar grillandet ofta omgärdas av allt från feta såser, potatisgratänger och röror till alkoholhaltiga drycker. 

Naturligtvis är hälsan det viktigaste vi har och man ska alltid försöka grilla så hälsosamt som möjligt. Det går dock att göra mycket för att minska riskerna, bland annat ska du undvika att bränna köttet. Ha gärna en droppform under det du grillar så att fettet inte faller ner och brinner upp, eller blir kvar i grillen. Det underlättar också rengöringen.

En annan sak är att du kan testa att marinera det du ska grilla i öl. Enligt tidningen Aktiv Träning, som rapporterar om vad portugisiska forskare har kommit fram till, blir det färre polycykliska aromatiska kolväten i köttet om det först har marinerats i öl. Det anses bero på antioxidanterna i ölet. Aktiv Tränings artikel kan du läsa här. 

Sedan kan du givetvis förbättra hälsoeffekten på din grill genom att grilla ordentligt med grönsaker. Varför inte ett par hela vitlökar?

beer

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.