Potatis på spett

Potatis på spett

Potatis är bland det godaste man kan äta och går att variera i oändlighet. Ett väldigt gott sätt att tillaga potatis på, särskilt små fina färskpotatisar, är att grilla dem på spett. Det här receptet fick jag av min gode vän H, en livskonstnär som likt jag grillar året runt.

Allt du behöver är ett gäng potatisar, smör och olja, vitlök, lökpulver, färska eller torkade örter och salt+peppar.

Gör så här:

  1. Om du inte använder potatis från en tidigare middag behöver du förkoka dem. Men var noga med att de inte får bli för mjuka. De är perfekta när de fortfarande har lite motstånd vid stickprov.
  2. Låt potatisen kallna.
  3. Trä upp dem på spett.
  4. Blanda ett par matskedar smör – flytande eller smält – med ett par matskedar olivolja, örter, salt, peppar, lökpulver och pressad vitlök.
  5. Pensla potatisarna med blandningen.
  6. Grilla indirekt i 10-15 minuter. Ge dem lite grillyta mot slutet genom att grilla direkt över glöden.

Potatis på spett var perfekta att servera till baconköttbullarna.

potatis på spett

 

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.