Dagens grill: Oxfilé med getostfyllda paprikor

Dagens grill: Oxfilé med getostfyllda paprikor

 

Oxfilé är alltid ett säkert val, hur man än gör. Idag blev det grillad oxfilé, med grönsallad och getostfyllda paprikor. Dessutom lyckades jag komplettera med ett par King Solo – en hel vitlök som blir perfekt när den får grillas ett par minuter.

Om du också vill testa det här behöver du till fyra personer:

Oxfilé, 800g – 1,5 kg.
Tre stora paprikor
Getost efter smak
Isbergssallad, gurka, tomat

Gör så här:

Hacka sallad, gurka, tomat och blanda.

Dela oxen i skivor efter smak. Ju tjockare desto bättre om du gillar “rare” som stekgrad. Salta och peppra ordentligt.

Skär paprikan efter de skåror som finns i alla paprikor. Du får då ut små “båtar”, som du fyller med getost och pepprar ordentligt.

oxfile

Grilla oxen och paprikorna indirekt, cirka 20 minuter. Servera med grönsalladen och njut av en rätt utan några större mängder kolhydrater.

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.