Vintergrill

Det är säkert många som tycker att den perfekta grillen sker under stekande sol, men själv föredrar jag ett par minusgrader och mängder av snö. Grill blir som bäst när det ser ut så här:

IMG_2963

Idag blev det oxfilé, sötpotatis och grönsallad. Salladen bestod av gurka, tomat, röd paprika och isbergssallad. Oxen pepprades rejält och fick en ordentlig dos salt. Sötpotatisarna halverades, fick en skvätt olivolja och saltades samt pepprades ordentligt.

Det snöade ordentlig under tiden jag grillade. När träden täcks av snö blir det betydligt tystare och när lugnet sänker sig kan det inte bli mycket bättre.

IMG_2964

Oxen blev perfekt medium! Bättre än så här blir det inte!

 

2 kommentarer

  1. Kul att se någon annan grilla ute mitt i vintern! Själv brås jag på farsgubben, som på senare år har haft grillen igång året om. Det är riktigt härligt och man kan ju få värmen från en brasa istället. Ser att du kör på en klotgrill och jag antar att du har locket på för det mesta? Åtminstone när det snöar! Har du några tips om just vinter-grillning?

    • Härligt att höra att du också grillar, och kul att du besöker Grillbaronen. Jag ska genast ta en titt på din sida. Klotgrill har jag kört med länge, med locket på för det mesta, och jag tror att mitt bästa tips är att låta grillen ta tid. Inte ha för bråttom, vilket man måste lösa med lite goda tilltugg för att hålla hungern borta en aning på alla som ska äta. Annars blir det lätt stressigt när alla vill ha mat snabbt. Grill ska ta tid, även på sommaren. En annan sak jag tänker på är att ha musik som sällskap, då man ofta är ensam där ute. 🙂

Kommentarer är stängda.