Tacos med flankstek

Tacos är förstås fredagskvällens paradrätt, men det fungerar alldeles utmärkt även på en lördag. Dagens grill blev en minst sagt blandad grill, med flankstek, portabello fyllda med jätteräkor och vitlöksdränkt ost, chorizofyllda padrones och halloumi.

Det fina med tacos är att alla kan ta det de vill. Förutom det vi grillade idag fanns finhackade tomater, paprika, majs och ost som tillbehör till tacosarna.

Portabellosvamparna fylldes med grovhackade jätteräkor, toppades med ost och en hel del vitlök. Flanksteken var marinerad i klassisk grillolja, och till detta fyllde jag padrones med finhackad grillad chorizo och ost.

Flankstek ska enligt mitt förmenande inte grillas mer än medium. Jag plockade av dagens flankstek strax innan medium, någonstans runt medium-rare. Resultatet blev fantastiskt bra och jag lyckades få en fantastisk röksmak på allt.