Test: Domaine de la Rouvière 2020

Detta inlägg innehåller information om alkohol och riktar sig till dig som är över 20 år.

Efter en regnig dag utomhus kändes sommaren långt borta. Men givetvis ska det grillas, den här gången en mixad grill, och under tiden vi väntade prövade vi ett glas Domaine de la Rouvière 2020. Rosé hjälper till att skapa lite sommarkänsla.

Rouvière har en av de snyggaste flaskorna jag sett på länge. Ser ut att vara kulhamrat glas som med rätt ljus får flaskan och vinet att glittra extra mycket. Så mycket sol var det inte tal om som sagt, men flaskan står ändå ut. Nu kanske långtifrån alla köper ett vin för flaskans skull, men det är alltid en fördel om flaskan står ut lite.

Doften är rätt anonym, men smaken desto tydligare. Här finns tydliga smaker av både jordgubbar och hallon. Beskrivningen av vinet hävdade att det var torkade hallon och apelsinskal som smaken skulle handla om, men jag kände väldigt lite apelsinskal och desto mer jordgubbar och hallon. Klart godkänt var det, även om eftersmaken var alldeles för kort.

Som fördrink till en grill fungerar Rouvière väldigt väl, men jag tror att det är lite för anonymt för att klara av några mer kryddstarka grillrätter. Skaldjur och grillad fisk kan fungera, så länge det är lagom med vitlök och kryddor.

På det hela taget ett klart godkänt rosé.

Betyg: 3

Fakta Domaine de la Rouvière Rosé 2020

Ursprung: Côtes de Provence, Frankrike
Artikelnr: 52119
Pris: 119kr
Alkoholhalt: 13%