Vi testar Casal Garcia med lax och kammusslor

Det här inlägget innehåller information om alkohol och riktar sig till dig som är över 20 år.

Dagens grill blev lax och kammusslor, båda dränkta i en blandning av olivolja och pressad vitlök, varsamt saltade och pepprade. Tillsammans med potatissallad, tomater, champinjoner och finhackad schalottenlök var det en perfekt middag för en sommarkväll som den här.

Till laxen och musslorna testade vi Casal Garcia Vinho Verde, en Vinho Verde från portugisiska Aveleda. Jag som har testat en hel del vin har många gånger haft svårt att känna doften av honungsmelon, trots att tillverkarna hävdar att det är just honungsmelon som ett vitt vin doftar.

I Casal Garcia Vinho Verde var det inga problem att känna en mycket tydlig doft av honungsmelon. Det är en fräsch doft och jag anar även både citron och äpplen i doften. Smaken är mer eller mindre likadan som doften, här finns mycket honungsmelon och även en del gröna äpplen. Jag gillar hur lättdrucket och fräscht det här vinet känns, och till en vitlöksmarinerad lax och vitlöksmarinerade musslor är det perfekt. Den lätta, fräscha smaken väger upp grillens mer kraftiga smaker.

Det är också ett relativt alkoholsvagt vin, som gör att det fungerar väldigt väl när det är varmt. Väl kylt och till rätt grillrätt blir det här vinet perfekt. Enda nackdelen är, som jag vill minnas att jag upplevt även med tidigare test av Casal Garcia, att eftersmaken är lite tunn. Det kan dock kompenseras av ett väldigt bra pris – endast 65 kronor.

Betyg: 4

Fakta Casal Garcia Vinho Verde

Artikelnr: 2596
Land: Portugal
Pris: 65 kr
Alkoholhalt: 8,5%
Råvaror: Trajadura, loureiro, arenito, Azal
Sockerhalt: 7 gram/liter