Dagens grill: Baconlindade älgfärsjärpar på spett

Jag gillar vilt och jag gillar särskilt älg. Även om det är magert går det utmärkt att grilla på alla möjliga sätt, men som med allt magert vilt kan det hjälpa att tillföra lite fett. Med andra ord fungerar bacon väldigt väl till det vilda köttet.

Dagens grill blev därför älgfärs på spett som sedan lindas med bacon. Det här är ett recept som kan varieras en hel del. Dels genom att köttet kryddas, men också genom att du kan göra det ännu mer intressant genom att blanda i lite ost. Antingen fetaost direkt i färsen, eller placera lite blåmögelost mellan färsen och baconet. Det är minst sagt ett recept som kan få vem som helst att känna hur artärerna drar ihop sig, men gott är det.

Jag utelämnade dock osten idag. Istället blandade jag färsen med en riven vitlök (king solo), salt, lite chiliflingor och en klick senap. Färsen kramas fast på spetten varpå jag lindar (mycket) bacon runt.

De här spetten grillas sedan indirekt till dess att färsen är klar. Baconet blir klart först, så du får hålla lite koll. Du kan känna genom att trycka lätt på köttet när det är klart, men det kräver lite vana. Annars för du använda termometer.

En sallad och en tzatziki till är allt som behövs.