Test: Johnny’s BBQ-sås original

Så var det dags för det tredje och avslutande testet i vår serie där vi testat Johnny’s olika såser. Den här gången är det dags för BBQ-sås original, och såsen fick bekänna färg och smak tillsammans med en ostfylld, baconburgare. 

Bacon och grill, finns det någon bättre kombination? En burgare som fylls med cheddarost och lindas i bacon kräver sin sås. Johnny’s BBQ-sås original ringlades över den färdiggrillade burgaren och utan tvekan klarar BBQ-såsen att väga upp baconets saltiga smak. BBQ-såsen är lite lagom rökig, har perfekt sötma och en aning styrka. Jag saknar dock lite peppar och kanske en aning med chili. Jag gillar verkligen konsistensen, en bra BBQ-sås ska vara trögflytande. Det blir perfekt på hamburgaren, där den klibbar sig fast. Mitt i allt finns även en aning syrlighet, något jag absolut uppskattar till en krävande burgare.

Baconburgare1Baconburgare2

Men det är tyvärr inte en BBQ-sås som sticker ut. Den fungerar i alla lägen, men är inte överraskande bra. I jämförelse med andra färdiga såser håller den emot, men den står inte ut. Det blir ett bra betyg, men med en aning hetta och kanske lite mer styrka i smakerna så hade den nått hela vägen.

johnnys3.1

Här hittar du våra tidigare test av Johnny’s:

Johnny’s Senap med smak av Öl

Johnny’s BBQ-sås Choklad och Chili

Grillbaronen betygsätter
  • Betyg
3