Test: Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Det här inlägget innehåller information om alkohol.

Som fördrink till dagens grill testar vi Pierre Oliviers minst sagt imponerande Blanc de Blanc Prestige Brut.

Blanc de Blanc är vad man i Frankrike kallar ett vin som gjorts enbart på gröna druvor. Det mousserande vinet i det här fallet görs med Charmatmetoden, vilket betyder att vinet först får en noggrann kontrollerad jäsning, Därefter görs en varsam blandning, så kallad cuvée , innan en andra jäsning görs i en sluten trycktank. Det är i den andra jäsningen som vinets behagliga kolsyra bildas, och vinet ökar något i alkoholhalt.

Dagens test kan definitivt bekräfta att det har en väldigt lagom, behaglig kolsyra. Det funkar väldigt bra som start på dagens grill. Här finns en väldigt tydlig smak av både gröna äpplen och päron, kanske med en viss övervikt mot söta, mogna päron.

Som fördrink fungerar Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut väldigt bra. Det är ett vin med attityd, utmanar utan att för den sakens skull ta över. Det tål att njutas av under lång tid, även om eftersmaken inte är särskilt lång. Jag gillar friskheten och priset är tilltalande.

Eftersom dagens grill var grillad lax i foliepaket, med en särdeles smakrik topping av blandade lökar (vitlök, gul lök, rödlök) och honung, som serverades tillsammans med grillad blomkål och grönsallad, kunde Pierre Oliviers bubbel både starta kvällen och avsluta den. Ett allsidigt bubbel som fungerade väldigt väl. Avsaknaden av en längre eftersmak gör att betyget inte når hela vägen fram.

Betyg: 4/5

Produktinformation Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Artikelnr: 77141
Land: Frankrike
Pris: 96 kr
Alkoholhalt: 11,5%