Test: Say Something Tomatillo and Green Chiles

Återigen – ekologiskt är bra. Och idag testar vi Say Somethings Tomatillo & Green Chillies grillsås, som är ekologisk och som också fungerar väldigt bra med nötkött. 

Till dagens grill fick Grillbaronen dessutom inspiration och skapade en helt ny rödbetssallad. Med andra ord är det världspremiär för Grillbaronens magiska rödbetssallad. Den är visserligen mycket enkel; en rödlök finhackas, två moroter rivs och ett kilo rödbetor förkokas innan allt blandas med en matsked dijonsenap, 3 dl creme fraiche och lagom med svartpeppar och en nypa havssalt. Till detta grillas ryggbiff, fiskpaket, broccoli-sparris och jätteräkor. Allt serveras med en grönsallad.

Say Something Tomatillo & Green Chiles är en rätt mild sås. Lite rinnig, men ändå välsmakande. Jag tycker att de gröna chilifrukterna kunde ha fått ta lite mer plats. En grillsås måste smaka mycket för att kunna konkurrera med grillsmakerna, men den här såsen är lite för mesig. Den smakar bra, har inga större fel egentligen, men blekheten ligger såsen i fatet, så att säga. Med lite salt och lite mer chili kunde det ha blivit en riktigt bra sås.

Som tur är väger välgrillat kött, välgrillad fisk och välgrillade räkor upp en hel del. Och i slutänden fungerar såsen tillräckligt väl för att få ett godkänt betyg.